Vad väntar vi på??!!

Det gör mig så arg att se vårt hem, jorden, gå under. Så arg att jag vill skrika och gråta över vad vi har blivit. Pengar och makten den medför gör människor blinda för verklighetern, vi ser inte längre skillnaden mellan vad som är mänskligt och vad som är politik. Man säger att historien ska lära oss att inte upprepa gamla missta, att aldrig mer låta något som appartheid och förintelsen förekomma, att aldrig låta någon som Hitler, Bush, Sharon, Olmer, Bildt, Levni, Stalin och Mubarak (och många många andra, känns nästan som om jag skulle skriva upp varenda ledares namn här), styra våra omdömen någonsin igen. Men jag och många andra anser inte att man har lärt sig av företrädarnas misstag. Vi har inte gjort bättre val när det gäller våra "världsledare", inte tänkt över och uppfattat att alla de demokratiska valen som sker runt om i världen är ett val som påverkar oss alla då dessa folkvalda ledare ska "ta beslut" om sina medborgares säkerhet och rätt till ett värdigt liv.

Vi har alla ett ansvar, alla föräldrar, politiker, lärare, dagisfröknar, presidenter, statsmän, premiärministrar, myndiga och röstberättigade människor som MÅSTE GÖRA SIN RÖST HÖRD.

Vilka signaler sänder föräldrar till sina barn idag? Får dem en uppmuntran till att bry sig om människor runt om i världen eller är det ett "JAG"-perspektiv dem ser allt utifrån? 
Vilka förebilder är våra världsledare för våra lokala, regionala, nationella och globala politiker?
Föregår världsledare med gott exempel för alla små som stora politiker, föregångare som efterföljare? Följer man den partipolitik som man innan valen har blivit tillsatt på grund av? Tar man humanitära och rättvisa beslut när det väl gäller?

Jag är verkligen orolig för den utveckling som vi har låtit vår "demokrati" få, en utveckling där lösnummer, tittarsiffror, försäljningssiffror och allt som har med pengar att göra är det viktigaste och det som förespråkar vår demokrati, vår rätt att leva ett fritt liv.......

Vi har regler, vi har lagar, vi har människor runt om i världen som värnar om demokrati, rättvisa, natur och kultur, frihet, människovärde och allt man kan tänka sig.... Men fortfarande finns det utbildade, intellektuella makthavare som utnyttjar detta demokratiska system för sin egen vinning...

Vi tror oss leva i en demokratisk värld men egentligen är det en demokrati som skapats för att dölja elitens agenda. Hade det inte varit så hade vi inte haft en massa krig för olja och pengar.

N.S


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0