EN PÅGÅENDE MASSAKER I GAZA - SORGEN ÄR DJUP!




Var idag för andra dagen i rad på en demonstration mot Israels övervåld och orättfärdigade bombardering i Gaza. Idag har över 400 liv tagits och över 1650 är svårt skadade och hälften av dessa riskerar att dö, många av dessa är framförallt barn, kvinnor och unga män som inte hunnit fylla 25 år men även en massa äldre människor som knappt kan gå på grund av sin ålder.
 
Det är sorgligt att man i västvärlden förespråkar demokrati, frihet och människans rätt till ett värdigt liv samtidigt som man sitter och tittar på när en så fruktansvärd massaker pågår.

I en situation som denna kan man inte sitta runt ett bord som minister och diskutera lösningen till problemet, man måste agera och det mycket snabbt. Antalet döda är snart uppe i 500 och man har fortfarande inte gjort annat än "fördömt" båda sidors våldsamheter, vad menar man med det? Hur vill Carl Bildt att palestinierna ska sluta med våldsamheter, och på vilket sätt är deras beteende jämförbart med Israels bombningar som har lett till ett massmord?
Vill citera en person från söndagens manifestation:

"ska vi be palestinierna att sluta dö?"

Han höll ett väldigt bra tal under manifestationen och han menar på att man inte kan jämföra 300 döda med bomber som kontinuerligt släpps över Gaza av Israel med att Hamas har skjutit upp raketer som dödat ett fåtal israeler, självklart är inte någons liv mer värt en någon annans men däremot tycker jag att man ska framhäva anledningen till Hamas raketer. Hamas försöker försvara sitt folk från att dö av svält, kyla och sjukdomar, i över sex månader har Israel innelåst Gazaborna utan mat, dryck eller mediciner eller andra livsnödvändigheter. Inget kommer ut och inget kommer in, världens största fängelse men utan besökare, utan permissioner och utan mat och förnödenheter. Det har under många år varit på samma sätt om en israel dör så hämnas Israel genom att mörda hundratals civila palestinier, om en israel kidnappas så hämnas Israel med att tillfångata ett hundratal oskyldiga människor som dessutom terroriststämplas för resten av sitt liv och inte nog med det så kastar man ner ett par bomber för att ta några liv från Gaza eller Västbanken.

Gaza och Västbanken är idag de enda palestinska delarna och om man en gång per halvår massakerar ett hundratal personer så kommer det inte finnas några palestinier kvar, detta är inte bara ett massmord utan en förintelse av det palestinska folket, vilket är sorgligt att säga då man som israel och jude bokstavligen vet hur ont och hur fruktansvärt det är att genomgå en sådan terror.

Jag uppmanar alla med en åsikt att verkligen framföra den, denna konflikt handlar inte om att vara palestinier eller israel, muslim, jude eller kristen utan den handlar om att vara humanitär. Vi måste värna om vår värld och den demokrati och rättvisa som vi så starkt har kämpat för.

Här nedan är några bilder från manifestationen jag var på:








Det var allt jag hade just nu, men jag återkommer med mer fakta vid ett senare tillfälle. N.S


Kommentarer
Postat av: Mohammed Aiyash

Bra där Nora...

2008-12-30 @ 01:42:02
Postat av: nanno

tackar mohammed, hade önskat att du gav din åsikt om vad du tycker om situationen i Gaza, dem behöver alla röster som kan höras.

2008-12-30 @ 10:25:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0